Joomla Template by Create Website

Εικαστικές δημιουργίες με θέμα τον Ερωτόκριτο

Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών, για συμμετοχή των μαθητών μας, για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Γρεβενά, με αφορμή την τοποθέτησης του σπάνιου χειρογράφου του Ερωτόκριτου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

΄Ετσι οι μαθητές της Στ΄τάξης με την επιμέλεια της δασκάλας εικαστικών Ευδοξίας Σαπνάρα, προετοίμασαν εικαστικές δημιουργίες με θέμα τον Ερωτόκριτο, ομαδικές και

Διαβάστε περισσότερα: Εικαστικές δημιουργίες με θέμα τον Ερωτόκριτο

Πασχαλινές δημιουργίες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Σ΄ ένα απέραντο εργαστήριο  μετατράπηκε η βιβλιοθήκη μας. Οι μαθητές μας βάζοντας όλη τους την όρεξη και την παιδική φαντασία, άρχισαν σήμερα τον στολισμό των πασχαλινών λαμπάδων μας. Ο χώρος της βιβλιοθήκης μας "Άλμα στη Γνώση" μοσχοβόλησε από τα αρωματικά κεριά, ενώ ο τόπος πλημμύρισε με χρώματα ,κορδέλες, φιόγκους και ευφάνταστα διακοσμητικά. Η μέχρι στιγμής πορεία προμηνύει ένα ξεχωριστό και μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα: Πασχαλινές δημιουργίες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Επίσκεψη της Δ΄Τάξης στην έκθεση «Από την Πόλη στον Άθω»

 Επίσκεψη της Δ΄τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, στην εξαιρετική Έκθεση Ζωγραφικής του ιερομονάχου Αναστασίου με θέμα: «Από την Πόλη στον Άθω», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές μου, καθοδηγούμενοι από τη δασκάλα τους Ιωάννα Παπαδημητρίου και τον π. Χρήστο Κούρτη, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν θέματα από την ξακουστή Αγιορείτικη Πολιτεία. Παράλληλα με πολύ έξυπνο τρόπο οι ιθύνοντες της έκθεσης, προσέγγισαν τα θέματα με παιγνιώδη τρόπο, χωρίζοντας στα παιδιά σε ομάδες, απασχολούμενα με φύλλα εργασίας, παζλ κ. ά.. ΄Ετσι η παιδαγωγική αυτή προσέγγιση, βοήθησε τους μαθητές μας να αντιληφθούν με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα που διαπραγματεύτηκε η έκθεση.

Ευχαριστούμε τον π. Χρήστο για τη φιλικότητα με την οποία υποδέχθηκε τους μαθητές μας, τονίζοντας το μεγάλο έργο που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών στη νεολαία μας?

 

Ο Διευθυντής

 

Φώτιος Μπαζάκας

 

 

 

 

 

\