Joomla Template by Create Website

Το περιβόλι του 7ου Δημοτικού Σχολείου (εικόνες)

 

 

 Ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών και στο παλαιό Νοσοκομείο Γρεβενών υπήρχε ένα μακρόστενο τμήμα δημοτικής έκτασης αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εν λόγω δημοτική έκταση να έχει κυριευθεί από αγκάθια, κλαδιά δέντρων, χόρτα και ξερά δέντρα. Η παραπάνω αντιαισθητική εικόνα δυσχέραινε την οποιαδήποτε πρόσβαση στην απροσπέλαστη αυτή περιοχή. 

 
 Επιπλέον τα συσσωρευμένα σκουπίδια ολοκλήρωναν ένα αποκρουστικό τοπίο που αντίκριζαν καθημερινά οι μαθητές του Δημοτικού την ώρα του διαλλείματος και του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Όλα αυτά μέχρι την περασμένη Παρασκευή 5/2/2021. 
 
 Έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας κ. Μπαζάκα Φώτη, την στήριξη του Αντιδημάρχου καθημερινότητας και πρασίνου κ. Τσικούρα Νικόλαου και πάνω από όλα την επιθυμία και τον ενθουσιασμό των μαθητών για αλλαγή της κατάστασης, πιάσαμε δουλειά!
 
Οι οδηγοί των φορτηγών του Δήμου Γρεβενών κ. Παρασίδης Δημήτριος και κ. Φαρδολέκας Απόστολος συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τον χειριστή του σκαπτικού μηχανήματος κ. Εμμανουηλίδη Νίκο και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Για ακόμη μία φόρα ο κ. Εμμανουηλίδης απέδειξε το πόσο αγαπάει την δουλειά που κάνει.
 
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα πραγματοποιήθηκε. Στόχος της Σχολικής κοινότητας του 7ου Δημοτικού Σχολείου είναι να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό και περιποιημένο. Να φυτέψουν οπωροφόρα δέντρα και ορισμένα κηπευτικά.
 
 Η κίνηση αυτή δεν θα έχει μόνο καλλωπιστική αξία, αλλά θα κερδίσουν και τους καρπούς που οι ίδιοι θα παράγουν. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι οι μαθητές θα αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση! Θα γνωρίσουν ορισμένα βασικά οπωροφόρα δέντρα και φυτά! Θα μάθουν να τα καλλιεργούν! Να τα καλλιεργούν βιολογικά! 
 Όλα αυτά στο περιβόλι του 7ου.
Εμφανίσεις: 430