Joomla Template by Create Website

Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάγκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Ε? και Στ? τάξης), Γυμνασίου (όλων των τάξεων) και Λυκείου (Α? και Β? τάξης) των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας, που θα πραγματοποιήσουν με απλά υλικά που μπορούν εύκολα να βρουν στο σπίτι τους. Το video πρέπει να έχει διάρκεια έως 4 λεπτά και να περιέχει και τη θεωρητική υποστήριξη του πειράματος. Τα

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι»

Επίσκεψη της Γ΄και Δ΄Τάξης στο εργαστήριο ξηρών καρπών

Επίσκεψη στο καφεκοπτείο και το εργαστήριο ξηρών καρπών του κ. Στέργιου Ζαμανάκου, πραγματοποίησε η Γ΄Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Ο κ. Στέργιος και η κ. Βέτα υποδέχθηκαν με θέρμη τα παιδιά και αφού τους ξενάγησαν στο χώρο του εργαστηρίου, τους εξήγησαν για τη διαδικασία ψησίματος των ξηρών καρπών, τις ωφέλειες κατανάλωσης των ξηρών καρπών και πότε οι ξηροί καρποί μπορεί να χαρακτηριστούν επικίνδυνοι για την υγεία.

Ο κ. Στέργιος στη διαδικασία ψησίματος ξηρών καρπών (φιστίκι, στραγάλια κ.ά), εξήγησε στα παιδιά ότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Γ΄και Δ΄Τάξης στο εργαστήριο ξηρών καρπών