Joomla Template by Create Website

Επίσκεψη της Γ΄και Δ΄Τάξης στο εργαστήριο ξηρών καρπών

Επίσκεψη στο καφεκοπτείο και το εργαστήριο ξηρών καρπών του κ. Στέργιου Ζαμανάκου, πραγματοποίησε η Γ΄Τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών.

Ο κ. Στέργιος και η κ. Βέτα υποδέχθηκαν με θέρμη τα παιδιά και αφού τους ξενάγησαν στο χώρο του εργαστηρίου, τους εξήγησαν για τη διαδικασία ψησίματος των ξηρών καρπών, τις ωφέλειες κατανάλωσης των ξηρών καρπών και πότε οι ξηροί καρποί μπορεί να χαρακτηριστούν επικίνδυνοι για την υγεία.

Ο κ. Στέργιος στη διαδικασία ψησίματος ξηρών καρπών (φιστίκι, στραγάλια κ.ά), εξήγησε στα παιδιά ότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε

αντιοξειδωτικά συστατικά και πρωτεΐνες και βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, αλλά πρέπει να καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες, γιατί οι περισσότεροι καρποί είναι πλούσιοι σε τανίνες που προκαλούν προβλήματα δυσπεψίας και δυσχεραίνουν τη χώνεψη. 

Ήταν τόσο το ενδιαφέρον των παιδιών, που ζήτησαν από τον κ. Στέργιο να δουν και τη διαδικασία ψησίματος του καφέ.

΄Ηταν ομολογουμένως μια πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη επίσκεψη μέσα στα πλαίσια της βιωματικής μάθησης. Οι μαθητές μας έμειναν καταενθουσιασμένοι από την επίδειξη του κ, Στέργιου και τη θερμότητα της υποδοχής της κ. Βέτας, η οποία στο τέλος κέρασε τα παιδιά νερά, χυμούς, ξηρούς καρπούς και γλυκά.

Εμείς ευχαριστούμε το κατάστημα Στέργιος Ζαμανάκος που για πολλοστή φορά υποδέχονται μαθητές του σχολείου μας με χαρά και ζεστασιά, καταδεικνύοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες των Γρεβενών, παρόλη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τόπο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 9693